CCCP - Krk - energetski neovisan i CO2 neutralan otok

Novosti: Vijesti

Kreće novi projekt
Krk - energetski neovisan i CO2 neutralan otok

Eko Kvarner je 1. rujna krenuo s projektom "Krk energetski neovisan i CO2 neutralan otok"

Eko Kvarner je 1. rujna krenuo s projektom "Krk – energetski neovisan i CO2 neutralan otok" koji će se realizirati u suradnji s talijanskom Europskom udrugom za rizike azbesta (European Asbestos Risk Association – EARA) i Gradom Krkom, a uz potporu Europske inicijative za zaštitu klime (Europaeische Klimaschutzinitiative) njemačkog Ministarstva okoliša, zaštite prirode, gradnje i nuklearne sigurnosti od 99.450 eura.

Cilj ovog tridesetomjesečnog projekta je instaliranje novih 250 do 500 solarnih panela snage do 5 kW na otoku Krku, čija ukupna snaga bi bila do jednog MW, do konca 2021. godine. Projekt će također potaći daljnju energetsku tranziciju energetsku tranziciju otoka Krka prema obnovljivim izvorima energije, s čime se već suglasilo svih sedam jedinica lokalne samouprave na otoku. Kroz projekt će se građani zainteresirani za ulaganje u solarne panele savjetovati kako to najefikasnije učiniti.

Kroz projekt će se testirati procedure za instaliranje više snage kroz solarne panele i na drugim otocima I izoliranim područjima Hrvatske kako bi se I drugim građanima olakšalo instaliranje solarnih panela.

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.